miércoles, febrero 06, 2008

Carnaval de Tolosa - Carnestoltes

Aquest cap de setmana, en moltes ciutats i pobles, s’han celebrat els carnavals, una festa que, aquí a Donosti, no té molt èxit.

Poc a poc, en els últims anys, la festa de Carnestoltes ha anat guanyant protagonisme i, cada cop són més aquells que s’animen a disfressar-se i a surtir al carrer per disfrutar de l’ambient. Però la veritat és que, exceptuant als més menuts, fins fa poc era difícil trobar-se amb gent disfressada per la nit.

Sense cap duote, aquell que vol gaudir, realment dels carnavals a Donosti, no té altre remei que apropar-se a Tolosa, un oble a oc més de 30 kilómetres de la capital gipuzkoana on sí se celebra uns carnavals dignes de citar.

En els últims anys la veritat és que no m’apropo per allà, però han sigue molts anys en els que, tota la colla “cuadrilla”, ens hem arribat a Tolosa a gaudir d’aquestes festes divertides que eren un clàssic en el nostre calendari de “juergues”.


Recordo perfectament aquella inolvidable nit en companyia del Javi i del Santi, en la que acababem ballant a sobre del Ford Escora que recorria els carrers del poble, com si fos una carrossa.

Espero que vosaltres hagueu pogut disfrutar, com déu mana, d’aquesta festa que, com ja he dit, aquí a Donosti passa bastant desapercebuda, tot i que, a poc a poc, guanya cada cop més adeptes.

No hay comentarios: